Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αμείλικτοι στον πόνο

Αναδημοσίευση   ανάρτησης  από το γερμανόγλωσσο  blog "Lost in Europe", του οποίου το επίκαιρο ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο χάρι στις  εύστοχες επισημάνσεις του δημοσιογράφου κ. Eric Bonse. Παρακολουθεί όλες τις  εξελίξεις  εγκατεστημένος στις Bρυξέλλες από το 2004

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck σταμάτησε την τροφοδοσία των νοσοκομείων στην Ελλάδα   του αντικακρκινικού φαρμακου   Erbitux , επικαλούμενη σε σχετική ανταπόκριση του Reuters την ζημία που υπέστη από το "κούρεμα των ομολόγων" με τα οποία πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο.Τα αντίποινα για το μεγάλο κακό που υπέστη η πολυεθνική (η οποία προασπίζει τα συμφέροντα των αξιοτίμων κ.κ. μετόχων) αμβλύνονται, στην περίπτωση που οι καρκινοπαθείς είναι διατεθειμένοι να ξεπουληθούν για να κρατηθούν στην ζωή προσερχόμενοι στα φαρμακεία. Οι μη δυνάμενοι  συνεπώς  είναι αντιμέτωποι  με την προοπτική αυξημένης θνησιμότητας.

Ενέργειες  σαν αυτή της  Merck  επιφέρουν ραγδαία επιδείνωση της ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης  και αποτελούν ωμή παραβίαση του καταστατικού χάρτη, όσον  αφορά το δικαίωμα για αξιοπρεπή  διαβίωση(άρθρο 2) και την σωματική αρτιμέλεια και ακεραιότητα (άρθρο 3).

Πάντως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ενωση  κλείνει τα μάτια.  Σε δημοσίευση των “New York Times” γίνεται  αναφορά στον θάνατο συνανθρώπων στο Ιράν ελλείψει φαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό είναι αποτέλεσμα  των ανυπέρβλητων εμποδίων  στην διαδικασία αποδοχής των πληρωμών   οταν προέρχονται από μη διαπιστευμένη  πηγή. Ετσι λοιπόν για να μην γίνει πηρυνική δύναμη το ΙΡΑΝ  και ενδεχομένως θρηνήσουμε στο μέλλον θύματα , ας θυσιασθούν σήμερα μερικές  εκαντοντάδες ανήμποροι και αθώοι άνθρωποι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου